Sommarlov

I veckan tog vi sommarlov och nu väntar en lång härlig sommar med lappis, husfix, och förhoppningvis sol och bad! 


Min fantastiska kropp

 21 Mars 2017 - 6 Juni 2016

Jag kan sträcka på mig och säga att jag är stolt över vad jag hittills åstadkommit och att jag ser framemot vilka nya mål jag kan åstadkomma inom träningen. Men i och med att jag väljer att visa dessa bilder känner jag också ett behov av att förklara mig. Jag vill inte bidra till någon slags träningshets och framförallt inte bland nyblivna mammor. Så därför tänkte jag dela min syn på träning och hälsa nu, jämfört med innan. 

Till och börja med nu. Jag är så otroligt tacksam för min kropp och vad den åstadkommit, den har burit två barn, och hämtat sig från detta bättre än jag någonsin kunnat hoppas på. Efter min senaste graviditet då jag hade mycket ont i kroppen och fogarna så kändes det verkligen som att jag aldrig kommer kunna röra på mig igen. Efter förra förlossningen hade jag den tyvärr typiska vikthetsen om att gå ned alla sina gravidkilon så snabbt som möjligt. Efter denna graviditet så kunde jag nog inte bry mig mindre över hur jag såg ut utan kände bara kärlek och tacksamhet till kroppen som givit mig det finaste jag fått, våra två barn. Jag sade till min kropp att efter detta ska jag ta hand om dig, som gengäld för vad du gjort för mig. Första sex månaderna efter denna förlossning tränade jag bara i mån av tid, fokus för mig var att komma in i det nya livet som en familj på fyra, amning och lära känna vår nya familjemedlem, träningen kom långt nedanför på prioriteringslistan. Men så efter ett halvår ville jag börja prioritera mig själv och träningen blev min hobby, glädje och egentid. Jag har genom denna resa funnit en helt annan glädje i träningen, denna gång tränar jag för att jag vill, och för att jag kan! Jag kan röra på mig på prövande sätt utan att få ont i kroppen vilket var något jag inte alls tagit för givet efter min senaste graviditet. Jag tränar inte för att jag måste eller gå ned i vikt, jag kan säga att jag inte ens äger en våg eller ett måttband, för jag vill inte hamna där. Det har aldrig varit tal om tjock eller smal eller att något utav det skulle vara sämre än något annat hemma hos oss. Jag pratar bara gott om min kropp framför mina barn och hur fantastisk den där, tänk att ni båda två varit där inne! Jag säger att jag tränar för att jag blir glad, att min kropp ska bli stark så jag ska orka bära dem på mina axlar när de är 15 år gamla. (Återstår att se hur det går med det då haha!) men jag vill också motivera och inspirera. Det går faktiskt att få till träningen med två små barn och en man som jobbar borta mycket, och att det finns så mycket gott att hämta från den, att få ha en kropp som orkar och kan är inte något jag längre tar för givet och därför är jag extra lycklig när jag uppnår nya mål eller kan ta en löprunda utan att höfterna värker. Jag är inte begränsad av min kropp längre och det gör mig så tacksam och glad.


7 juni

Precis just nu ser det ut som bilderna nedan visar. Äntligen kom värmen hit till norr! Idag sa jag till mig själv att jag ska gå ut, busa med Aron i baljan och njuta av solen och inte ha dåligt samvete över allt som man borde göra. Föräldraledigheten är så långt från detta vad bilderna visar större delen av tiden så nu ska vi passa på och njuta och jag ska bara ha full fokus på honom. Har senaste tiden haft så svårt för att slappna av och släppa måsten. Då Aron sover så  måste jag göra något produktivt annars blir jag så stressad. Jag måste träna på att låta mig själv göra ingenting då och då och ändå känna mig nöjd över mig själv.

Nu sover Aron i vagnen och jag lyssnar på Hugo och Paulas podd(tips!) och ligger och solar, och precis så ska vi spendera förmiddagen innan vi hämtar hem brorsan från förskolan. Hoppas ni också får en bra dag! 

Tack och lov för detta grönområde utanför vårt hus då halva vår tomt är uppgrävd just nu, längtar så efter vår altan! 


Klick klick
Sveriges dag idag

6 juni och Sveriges nationaldag. Här hemma står termometern på 12 grader och mulet. På less på detta nu!! Jag har precis intagit första koppen med kaffe och ska sedan göra ett ryck med städningen. Köpte en ny mopp i veckan som är superenkel att använda och gör städningen betydligt roligare, haha du vet att du är vuxen när man går igång på en ny mopp😂 


Ikväll kommer mina systrar hit för en välbehövlig myskväll. Arvid skulle vara ledig idag egentligen men det blev ändrade planer. Jag har tänkt bli kvitt denna förkylning så jag kan få träna någongång Har sedan i fredags endast promenerat och börjar klia i kroppen efter ett pass på gymmet nu! Hoppas bi alla får en fin dag. Kram!

De där blå ögonen som man kan drunkna i...


Att sluta amma

Halloj. Ligger vaken i sängen i gästrummet och har svårt att somna, inte för någon osämja utan som rubriken lyder så har vi påbörjat projektet sluta amma. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat förställa mig att det skulle vara så här omständigt. Med Levi gick allt av sig själv vid 5/6 månader då han ammade mindre allt eftersom han blev mer intresserad av maten. Med den här lillebrorsan har det inte gått fullt lika lätt. Vi valde att hålla ut med amningen under utlandsresan så vi skulle ha den kvar som backup under både flygresor, och ifall han åt dåligt och även för att se till så att han fick i sig vätska i värmen. Sagt och gjort. Men under veckan i Rhodos så klev han även in i separationsfasen, ny plats, nytt klimat och alla rutiner rubbades, amningen blev en trygghetsgrej och hade han fått bestämma hade vi ammat en gång i kvarten då vi var där. Jag fick försöka gömma mig för honom under dagarna, fick han syn på mig blev han galen och skulle bara amma hela tiden. Efter den veckan blev jag less. Nu får det räcka! Tänkte att jag skulle behöva resa bort och tvärsluta men ville försöka trappa ned först, nu en månad senare ammar vi bara 2-3 gånger per dag, men så fort vi åkt iväg någonstans så har han velat amma oftare igen. Nu har Arvid tagit förra natten och ska ta den här med, därav sover jag i gästrummet. Vaknar Aron och ser mig i rummet så är det kört, då ska han bara amma. Så nu försöker vi vänja av amningen på natten så vi sedan kan sluta helt, och för mig känns det så skönt. Jag är så klar med amningen nu. Jag varit tacksam att det fungerat så pass bra i över 8 månader och tyckt att det varit fantastiskt och mysigt men nu är jag klar. Ska bli skönt att få vara min egen igen, jag har bara varit bröst för honom och längtar tills vi kan mysa som vanligt utan att behöva amma jämt och ständigt.
Bilder från Rhodos

Nu har det gått några veckor sedan vi kom hem från vår fantastiska semester. Vi hade underbart, en vecka med fantastiskt väder, inga krav eller måsten och vila. Otroligt välbehövligt efter denna vår som varit minst sagt intensiv. 
Flygningen med två barn gick över förväntan! Vi hade ställt in oss på det värsta tänkbara, men de var opåverkade av både start och landning. Levi var så duktig på att roa sig själv, var bara sista timmen som blev kritisk då klockan började närma sig 23 på kvällen, inte så konstigt med andra ord. 
Utsikten från vår balkong, hotellet låg bara ett stenkast från havet! Vi bodde på lägenhetshotell, så vi lagade alla våra mål själva. Min svärmor som är rutinerad på detta tipsade om att laga färdiga rätter innan vi åkte, så när vi väl var där så behövde vi bara värma på och koka pasta/ris till så var det klart! Otroligt smidigt och tidssparande. 
Levi första morgonen klockan 07:30, taggad kille som är redo för poolen!
De flesta dagarna spenderades precis som bilderna visar, glassandes vid poolen. Barnen badade tills de blev frusna så kom de upp och värmde sig, blev de less på att bada gick man 50m ned till stranden och kastade sten i havet en stund. Vi hade kring 27-28 grader hela veckan, och man märkte att alla blev extra slut av värmen. Vi försökte dricka så ofta vi bara kunde och höll oss inne under lunchtid då solen var som starkast. Vi åt lunch och hade sedan en solvila, då passade vi alltid på att gå ned till affären och köpa en glass efter lunchen. Levi var så nära på att lära sig simma! Eller han simmar under vattnet helt klart, nu gäller det bara att få ordning på simtagen och hålla huvudet över ytan! Några fler besök på badhuset och en varm badsommar så är vi nog i hamn!
Mina fina killar!
 
I slutet på veckan åkte vi till ett vattenland och härjade loss. Bara vi och vår stora kille. Så härligt att få lite egentid med bara honom, och jag tror han uppskattade det lika mycket som vi. Han är så fin och omsorgsfull, jag skulle åka en vattenrutchkana jag egenetligen inte vågade, den gick hur fort som helst men kände ju att jag var tvungen att åka det som fanns då vi betalat in oss och självklart vill man ju åt "fulla upplevelsen" så när jag åkt den fick jag världens kallsup när jag kom ut i vattnet, kändes som man hade vatten upp till hjärnan haha. Så såg Levi på en gång att något inte var rätt till när jag kom ut och kom och frågade om det gick bra, om jag gjort illa mig eller om jag blev rädd. Lilla killen med det stora hjärtat!
 
Sammanfattningsvis var det en fantastisk vecka som slog alla förväntningar på alla plan, själva resan, vädret, hotellet, maten och allt! Den här kommer vi minnas och se tillbaks på med mycket värme och kärlek.

Lördag

Jag och min solstråle tidigare idag. Fick frågan om han alltid är så glad som alla bilder visar, och svaret är faktiskt ja. Oftast är han precis lika go och glad som han ser ut.
 
Godkväll! Tycker alltid det tar emot lite att börja blogga igen efter ett uppbehåll, inte för att jag inte vill utan för att jag känner någon slags prestige över vad jag ska skriva om. Nu har jag inte skrivit på några månader så nu när jag gör comeback måste det vara något spektakulärt. Men det är det inte, jag har saknat att skriva av mig här så nu tänkte jag helt enkelt börja om, krångligare än så är det faktiskt inte. 
 
Helg igen. Under våren har Arvid jobbat som en galning, han jobbar som snickare och just nu har de ett jobb på ett hotell där ägaren vill att det ska bli klart så fort som möjligt, då jobbar han i Luleå mellan 7-20 måndag till torsdag. Det innebär att han åker strax efter sex och kommer hem innan 21. Det innebär också att jag senaste veckorna varit gräsänka och haft barnen själv hela veckorna, Arvid har varit slut efter en så lång arbetsdag och jag har varit slut efter att ha hängt med barnen och skött hemmet hela dagen. SÅ - därför har helgerna blivit ännu viktigare för oss, tid tillsammans som familj och vi försöker så gott det går att ladda batterierna inför veckan därpå. Han kommer jobba såhär fram tills semestern och det märks på oss båda att den kommer komma lägligare än någonsin innan. 
 
I fredags kom svärmor över och passade barnen så vi fick greja tillsammans ute på gården. Vi byggstädade, krattade och körde ett släp fullt med skrot till återvinningen. För mig blir det avkoppling att få göra något helt annat, jobba med kroppen, och även lite egentid för oss som par, en tur till soptippen haha! Men vi fick mycket gjort och känslan efteråt var jätteskön. Nu inväntar vi att gräset vi sått in ska börja växa samt att få börja med altanen som kommer på plats i sommar. Vi kommer försöka göra ett ryck med huset nu under försommaren så att vi hinner njuta av det senare under sommaren. Kan skriva mer om detta i ett annat inägg. På fredagkväll for vi till några vänner och hade fredagsmys, och idag lördag har Arvid och Levi varit på öppethus på brandstationen och jag och Aron handlade, sedan åkte vi på födelsedagskalas och fick försmak på första riktiga sommarkvällen, solen värmde och det var riktigt härligt, ser fram emot mer av detta framöver!

RSS 2.0