Sunday funday

Godmorgon! Idag kliver vi in i v.25 och startar dagen med strålande sol, cykeltur till kyrkan och nya fräscha sneakers. Har blivit utebliven uppdatering pga mycket jobb och vackert väder.Min fantastiska mammakropp

Bilder tagna i vecka 24 (23+2)

Har nog aldrig känt mig på bekväm i mitt eget skinn som jag gör denna graviditet. Med Levi var det blandade känslor och jag hade ofta lite mer täckande kläder, tyckte det var väldigt jobbigt att gå upp i vikt och att få bristningar lite här och var. Det kanske också är en mognadsfråga, några år senare och  denna gång älskar jag att se och fashineras över hur kroppen förändras. Hittills har jag inte fått några nya bristningar, men gissar på att det beror på att magen redan varit uttänjd en gång tidigare, sen är just det faktiskt ingenting man kan styra över, utan det är bara att gilla läget. De bleknar efter några år och är där för att min kropp burit på det finaste jag har. Publicerar även dessa bilder för min egen skull, för att min mammamage är precis lika vacker som någon annans, och jag hoppas att alla mammor, oavsett ålder eller utseende, antal kilon på vågen eller antal bristningar på kroppen kan få känna en kärlek till sina fantastiska kroppar, både under och efter en graviditet. Alltid närmast hjärtat

Detta fina fick jag i 20 års present av mina vänner, fick presentkort till en bricka så köpte jag till en bricka själv, det har sedan dess blivit mitt favorithalsband och jag har på mig det varje dag. Det är lettercoins från Emma Israelsson, och på baksidan står det passande nog Psalm 23 ingraverat. För er som en känner till den så är det denna: En psalm av David. Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära. Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg. Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden. Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv, och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever.”

Tycker den är då fin! Min favoritvers är den understrukna. Dessutom är gör Emma Israelsson många andra fantastiska smycken att önska sig till framtida födelsedagar.
Dille på filtar

 
 
Med Levi så hade jag inte så mycket grejer som jag kände att jag så gärna ville ha till bebistiden.
Denna gång är det helt tvärt om. Det är som att det slagit slint. Trots att det finns massor från både Levi och Josua så kan jag inte låta bli allt det där pyttesmåa. En annan grej som jag inte ens hade en tanke på sist var söta filtar. Nu tänker jag på filtar hela tiden och hittar hela tiden nya oemotståndliga. De två översta säljs i två pack från Elodie Details och de två undre kommer från Garbo and Friends. Någon egen filt ska den lille få, har inte bestämt vilken än. I tanken kan jag inte hejda mig utan skulle vilja vira in honom i alla söta filtar som finns. 

Kvällstankar från ett trotstrött mammahjärta

Älskade son. Tack för att jag får vara just din mamma. Min önskan är att du alltid ska veta att du alltid är nummer ett för mig. Jag ber om tålamod när vi är oense under dagen eller inte förstår varandra. Om förståelse från min sida att ibland sätta mig in i hur du upplever situationen. Om visheten och självinsikten att visa att jag inte alltid har rätt och att jag också gör fel, att också vara den som säger förlåt. Jag ber om ny kraft till att vara den bästa förälder jag förmår att vara, att ge dig den kärlek, uppmärksamhet och uppmuntran du behöver. Du går mig på nerverna och gör mig lyckligare än någon annan, du lär mig minst lika mycket om livet som jag lär dig. Är så glad att jag får dela livet med dig och din pappa. Det är svårt att sätta ord på det, alla känslor bubblar upp och kärleken och tacksamheten sköljer över mig när du sover tryggt och andas så lugnt. Älskade son, imorgon och alla kommande dagar ska jag försöka vara den bästa förälder jag bara kan för dig. Nytt till mamman

Klänning påväg hem till mamman i familjen, från Dry Lake. 

Något jag är dålig på är att unna mig grejer till mig själv, köper oftast bara kläder på rea eller billigaste alternativet.(Vilket det inte är något fel med, finns mycket annat att lägga pengar på) 

I sommar har vi turen att vara bjudna på tre bröllop, har sökt en klänning att ha under dessa utan att hitta någon som faller mig i smaken. Så snubblade jag över denna på ellos och blev blixtkär. Tyckte färgerna och modellen var perfekt, var däremot inte överförtjust i prislappen.. Hittade en kod som gav 30% rabatt på märkesvaror men den skulle ändå kosta nästan 600kr, vilket jag tycker är för dyrt för en klänning. Spenderade inte mer än 300 förra året på bal och studentklänning tillsammans. 

Brukar alltid ha oturen att det jag gillar tar slut när jag väl hittat något som faller mig i smaken men bestämde mig ändå för att vänta. Idag gick jag till kassan igen, och då gav samma kod 40% rabatt vilket gjorde att den blev en hundralapp billigare och då såg jag det som att det var meningen. Hoppas hoppas hoppas den passar! 

Vecka 23

Idag går vi in i vecka 23, igår hade jag ont i kroppen och inte många knop blev gjorda. Annars tycker jag inte att jag har mycket att klaga på. Har kommit till insikt att jag nog inte kommer kunna jobba heltid inom vården i sommar som planerat, då mina 50% på förskola redan kan göra kroppen nog slut. Annars så var vi hos BM (barnmorskan) förra fredagen och fick höra lillens hjärtljud som låg på 150 bpm och alla värden såg bra ut, skönt! 
 
Idag äter vi frukost i lugn och ro och laddar upp för förmiddagsgudtjänst. Vi har inga planer i eftermiddag utan får se vad dagen erbjuder. Nytt till sommaren

Alla kläder kommer från Next Direct.

Fyllt på Levis sommargarderob och Next levererar i vanlig ordning. 
Snygga prisvärda kläder, lika nöjd varje gång. Ett tips till alla som vill/behöver förnya garderoben inför sommaren men inte vill lägga ned en förmögenhet. Har även inhandlat nya solskydd för iår, passade på då det var 3 för 2. 
Nu längtar vi efter varmare grader! 

Ultraljudet

Ultraljudsbilden och världens sötaste onsie. Vi håller tummarna att han inte får storebrors fötter, Levi kunde inte ens ha byxor med fot då han föddes för att hans fötter var för stora hehe. Men skulle han få lila stora fötter blir det en självklart också en charm i sig, bröderna storfot.

För några veckor sedan var vi på RUL (Rutinultraljud) på Sunderbyn. Vi hade bestämt innan att om det gick att se så ville vi gärna veta kön även denna gång. Vi hade en barnläkare och en barnläkarstudent som utförde ultraljudet och eftersom hon skulle läras upp så tog det lite längre tid, inte alls oss emot då vi fick se får lilla skatt därinne lika längre. Det är något otroligt med ultraljud, en bekräftelse på att det faktiskt ÄR en liten växande människa därinne, inte bara en påse chips. Har känt sparkar sedan innan men det blir verkligt i en annan dimension. Han låg med en hand för könet och en tumme i munnen, skönaste stilen! Allting såg bra ut och han slog runt och vände till och med ansiktet mot oss, otroligt häftigt! Slutligen frågade Arvid om det hade gått att se könet, då sa de att han legat med handen och hållt för men att de skulle kolla igen, och när vi var där och kikade så lyfte han bort handen, ungefär som *tadaa* och visade upp sig, älskade lillebror! Han bjöd på en riktig show därinne, och storebror lade sig precis i profil och visade upp sig klart och tydligt, killar med humor redan i magen. 

Innan ultraljudet sa magkänslan att det var en tjej, just för att som jag nämnt tidigare så har allt varit så annorlunda denna graviditet jämfört med förra. Det spelade självklart ingen roll vilket kön vi än skulle få, då det absolut viktigaste för oss är att bebisen mår bra. Vi är överlyckliga över lillebror och fashineras hur graviditeter kan vara olika från gång till gång.

Hela reportaget i bilder


Eftersom att tillgängligheten tyvärr blev begränsad på nsd's hemsida tidigare idag så delar jag även hela reportaget för den som vill läsa det här! 


Reportage i Duo helg

För någon vecka sedan var det en tjej i en mammagrupp på Facebook som frågade ifall någon i gruppen fått barn som ung. Svarade då att vi var 16 respektive 19 då vi fick barn men att det var för snart 4 år sedan, att vi inte var nyblivna föräldrar. Då blev jag kontaktad av en reporter, som jobbade för hon som skrivit inlägget, som visade sig vara chefsredaktör på tidningen duo, och frågade ifall vi var intresserad av att vara med i ett reportage. Funderade någon dag och bestämde mig sedan för att det vore en kul grej, och ge en annan bild än den stereotypa tonårsföräldern. 
Reportaget och bilderna är superfina och vi kunde inte vara mer nöjda. För er som inte har tidningen eller inte bor i Norrbotten finns reportaget även online att ta del av HÄR: http://mobil.nsd.se/nyheter/rebecca-blev-mamma-som-16-aring-10006549.aspx


Fredagkväll på Renvägen

Bilder tagna alldeles nyss! Här har inte fredagsmyset börjat än utan dagarna har spenderats precis som första bilden visar. Arvid har gjort ett hästjobb på baksidan och håller fortfarande på med projekt kapa ned oönskad sly. Tomten blev mycket ljusare när vi fick bort den vildvuxna häcken och nu håller även rönnen på att ryka innan det blir granens tur. Levi hjälper till och ska självklart ha likadana byggvantar som pappa. 

Har äntligen fått till hur man kopplar minneskortet till kameran till mobilen så man kommer åt bilderna direkt, så förvänta er finare bilder och förhoppningsvis lite tätare uppdatering här inne framöver. Ska börja ta fram kvällsfika åt mina flitiga killar och sedan blir det godnatt för Levi och lite serier och gotta för mamma och pappa. Trevlig helg!

Helgen som varit & föräldrautbildning

Hej igen! Helg och valborgsmässoafton. Lördagen blev fullt ös hela dagen, mormor kom från lunchen, vi sålde vår gamla vagn, (Har köpt en ny, lovar att visa upp den i veckan!) for en sväng på trädgården och spenderade presentkort vi fått där i inflyttningspresent. Jag har verkligen inga gröna fingrar, så mamma fick välja ut några blommor som jag nu planterat ut så de får pryda vår bro, så ser det lite roligare ut att komma hem till oss. 
 
Sen kom Levis kusiner (Sigge och Betty) och åt grillat med oss innan vi for ut till brasan. Söndag så for vi på kyrkan i vanlig ordning och jag hade söndagsskolan, efteråt så styrde vi kosan direkt mot Luleå för en heldag på Clarion spa. Vi systrar och mamma gick ihop på en behandling och heldag på spa tillsammans med Jannice som fyllde år i April. SÅ välbehövligt och vi degade på därinne i fyra timmar innan vi gick ut och åt tillsammans.
 
 
Dagen bestod av öppning på förskolan, sedan har det rullat på, hämtade Levi och vi satt ute på altanen och åt melis i solen tillsammans innan vi gick in och tränade på att skriva. Han har inte varit speciellt inresserad av att hålla på och rita tidigare, men nu har han börjat få till ett riktigt penngrepp. Han är också väldigt intresserad av siffror och bokstäver så vi tränade på att skriva hans namn, och han kunde!! Blev så stolt och rörd på samma gång, vår lilla kille är så stor så han kan skriva sitt eget namn. 
 
Arvids mamma kom på middag och stannade även kvar för att passa Levi medan vi var på föräldrautbildning, då hade han även ritat sina första riktiga gubbar med hår och fötter och öga öga näsa mun. 
 
Har förresten bara positivt att säga om föräldrautbildningen, och vi kommer även ha en gemensam träff med pedagogerna på förskolan och de som håller i utbildningen för att informera dem om detta tänk och så man även kan jobba på samma sätt på förskolan som hemma. Ni som har barn mellan 3-11 år och bor i Boden, anmäl er till kometutbildningen. Bor du inte i Boden så kolla om den finns tillgänglig i er kommun. Vi är båda två supernöjda och märker en skillnad till det bättre här hemma bara genom att tänka från ett litet annat perspektiv och bli mer medveten.

RSS 2.0