Måndagslyx

Började dagen med att öppna på förskolan 05:50, då vi är så få barn i veckan så kunde jag smita lite tidigare och köra in till Luleå för en stund i frisörstolen och en pratstund med systeryster. Håret fick sig en klippning också slingade vi utväxten, och jag känner mig som en ny människa efteråt, tänk vad lite färg och fräscha toppar kan göra!

Behövde även fylla på förråden då typ allt sinat på samma gång haha.. Schampo och balsam från daviness, har du inte testat så rekommenderar jag verkligen dessa! På köpet fick jag ett saltvattenspray som jag kommer testa på både mig och Arvid. Nytt hårspray, hårolja som jag inte klarar mig utan, den är fantastisk och otroligt dryg. Min förra flaska köpte jag sommaren 2014 och har använt den varje dag sedan dess till mina långa längder. Vid köp av håroljan medföljde även ett resekit med duschtvål och bodylotion från samma serie. Så skönt att fått fräscha upp sig och fylla på förråden innan sommaren, och konstig tanke att jag vid nästa klippning kommer vara tvåbarnsmamma...


Nytt till mamman

Upptäckte då jag skulle jobba att mina tröjor plötsligt blivit förkorta och garderoben betydligt mer begränsad, fick åtgärda detta med lite nytt förra veckan! 


Klänning från H&M's mammavdelning med ljuvliga detaljer. Denna stod det nästan mitt namn på så kunde inte låta bli den. 
Blus från Kappahl med söta detaljer. 
Långklänning från H&M, skön och mjuk, syns ej på bild men den har slitsar på varje sida och snörningen sitter precis ovanför babykulan. 
Mammashorts från H&M
Mjuka sköna klänningar från Gina, också fint rynkade detaljer precis ovanför magen.
Ny bikini från H&M. Det som vuxit mest på mig denna graviditet är magen och tuttarna. Lär ju endast kunna använda denna bikini den här sommaren, möjligtvis nästa om jag fortfarande ammar, men behövde köpa en ny som sitter ordentligt då jag ska försöka hålla jämna steg med Levi denna sommar.
Köpte även en ny ammningsbh och en tröja som inte ville fastna på bild. 












En vallgrav är ingen prinsessidyll




En bildbomb från kaoset som råder på renvägen just nu. Nu är urgrävningen klar och just nu pågår förarbetet inför helgens jobb. Vi kommer få hjälp från släkt och vänner och jag och Levi flyr fältet till Skellefteå så de får arbeta ostört och Levi får en lite roligare helg hos mormor. Trots att det ser ut som hejkomochhjälp mig just nu och det är obegripligt hur all denna jord fått plats i de smala remsorna vi grävt runt huset.(Alla jordhögar är ej med på bild) så känns det fantastiskt skönt att ha dräneringen ur världen på en gång samt att det kommer bli så bra efteråt. Som rubriken lyder är denna vallgrav inte alls någon prinsessidyll men det som kommer från det är desto bättre. Mindre fukt i källaren och även lite sänkta värmekostnader. Så kommer det bli ny panel på baksidan samt en ny bro också. Lovar att försöka dokumentera så gott det går under resans gång, så kul att ha kvar och se tillbaks på för att jämföra. 


3 år sedan..



Tiden springer iväg, Gabbi fångade dessa bilder på oss Maj 2013 då jag var 17 och Levi 7 månader. Är så tacksam för dessa fina vältagna bilder på oss! Så mycket som hänt sedan dess, och tänk att nästa vår, fyra år senare så kommer lillebror vara nästan precis lika gammal.



När hjärtat blir varmt

I veckan fick jag blomman till vänster av ett par föräldrar från förskolan där jag vikarierar, och idag på morgonen trillade det in ett sms från en gammal elev som jag varit vikarie hos i två veckor före jul som bad mig komma på deras skolavslutning. När de till och med anstränger sig och frågar mig personligen kunde jag självklart inte tacka nej så ikväll var jag på deras skolavslutning och blev alldeles rörd när de sjöng. Trots att de bara var "mina" under två veckor så väckte så många känslor, efteråt överröstes jag med kramar och hjärtat har varit varmt av all kärlek och omtanke från de senaste dagarna. 

Älskar mitt jobb, är så tacksam, det är en fantastisk fördel att få jobba med barn och vara en del av deras utveckling, både i skolmiljö och under försloleåren. Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna.


Nytt till lillebror

Kunde inte låta bli när mitt favoritmönster från svenska märket Livly kommit på rea. Skrev för några veckor sedan ett inlägg om babyfiltar och har ännu inte slagit till på någon, förrens nu. Längtar tills jag får vira in honom i dessa små söta moln. Bara 95 dagar kvar..

Beställt från freshmilk.se


Måndag - Mysmellis och dränering



Måndag. Veckorna går i ett med heltidsjobb och stora projekt här hemma i huset. Öppnade på förskolan 06 och fick sluta efter 13, for och fixade med lite papper till försäkringskassan (tänk att vara hemma med föräldrapenning denna gång(!!)) och sedan hämtade jag upp Levi på förskolan. Vi for och handlade lite frukt och åt mysigt mellis, så roligt att se att han också uppskattat när man gör något utöver det vanliga. Sedan kom grävmaskinen och nu är det bara några meter på framsidan som ej är urgrävda, ska fota lite imorgon, men just nu har vi verkligen en vallgrav runt hela huset. När grävningen är klar återstår själva dräneringsjobbet innan vi kan gräva igen. Arvid och hans pappa jobbar på för fulla muggar medan jag sköter rullisen här hemma med matlagnings tvätt, städning och barn. Ibland känner jag att jag inte tillför supermycket samtidigt som jag vet att någon behöver göra det som jag gör också, samt att det faktiskt är väldigt skönt att komma in till ett städat hem när halva tomten är uppgrävd utanför. 

Imorgon öppnar jag förskolan igen så ska samla den sömn jag kan få innan dess. På återseende!


V.27


I söndags gick vi in i vecka 27, tio veckor från den vecka Levi föddes i, helt galet att det är så nära! Veckorna springer förbi, mår faktiskt riktigt bra och de känningar jag haft är betydligt mindre eller under kontroll. Halsbrännan har kommit på besök igen och jag försöker undvika den mat som jag märker framkallar dessa besvär, ex apelsiner och soya.

Klänningen är ny från Gina tricot. Förra veckan gick jag på en mindre shoppingspree till mig själv då alla tröjor konstigt nog blivit för korta hehe.. Blev fyra klänningar, en bikini, en tröja och en blus som jag kan visa upp här senare! Tänke även fota och visa nya vagnen i veckan, har tänkt på det så länge men det har ej blivit, så om jag nu skriver ut det då kanske det blir av hehe.. 

Dessa veckouppdateringar kanske inte är superintressanta att läsa om, men vill mest ha kvar för att kunna se tillbaks på själv då jag var alldeles för dålig på att dokumentera med Levi sorgligt nog.

När livet känns komplett


Älskade hjärtat, hela eftermiddagen har han varit sådär härligt ljuvlig. Efter maten frågade han om vi skulle ta en tur runt kvarteret. Vem säger nej till det när sötnöten själv frågar, vädret var uselt och vi hann inte mer än runt hörnet innan vi var frusna och gick tillbaka in igen. Satte oss hela familjen vid köksbordet och där satt han och ritade, tränade på att skriva och sjöng kizungozungo medan mamma och pappa drack kaffe. Ett sånt ögonblick där allt bara kändes sådär stillsamt och komplett, är så tacksam för mina fina grabbar! 

Senare under kvällen så vaknade han med 38,5 i feber, så blir en VAB dag för oss imorgon, tänkte senast imorse att jag inte minns sist han varit sjuk. Mammahjärtat värker, hoppas att han får sova ordentligt så får vi vila upp oss tillsammans. 

Hemma hos oss - Vardagsrummet

På förfrågan så kommer nu bilder på hur det ser ut hemma hos oss. Har tyvärr inga förebilder på telefonen men har hänt en hel del sen vi flyttade in i höstas. Först ut är vardagsrummet! Igår kom gardinstänger upp efter fönsterbytet och nu saknar jag bara en lampa ovanför matgruppen innan jag är nöjd. 

Försökte fota som om man snurrar runt ett varv i rummet, de är även lite skumt ljus på kvällen så bilderna blev lite halvdana. Men så här ser det ut hemma hos oss!

RSS 2.0