Motivationslös

Allt är på samma gång, hade en lektion idag och tappade tiden så missade den. Har en period då jag vara vill ligga i sängen och göra ingenting mest hela tiden, har alldeles för mycket i tankarna. Tycker det är jättejobbigt att nöja sig med att klara gymnasiet när jag vet att jag egentligen kan prestera. Har tre svenskaarbeten på checklistan, sedan ska jag ta tag i vårat bombnedslag till lägenhet och åka och träna. Träningen har verkligen varit min räddning de här veckorna, då man kunnat lägga tankarna på annat för en stund.
 
Till helgen flyr jag och Levi till mamma, Arvid hade två spelningar och kudne därför inte följa denna gång. Men det blir mysigt, kvalitetstid med familjen, matteplugg och även en sväng eller två i elljusspåret står på helgens schema.

Det hände igen...

Under veckan som gått har vi redan hunnit med att glömma två objekt på spisen, tankspridd var bara förnamnet och det hade kunnat sluta riktigt illa... Har nu bara kvar stora kastruller så i veckan blir det lite kastrullshopping.

Hemma hos oss och DIY




Två snapshots från vår lägenhet. Börjar äntligen kännas lite som hemma, mest tycker jag det fattas matplats och uteplats på loftgången, sen maaassor av småfix hehe, tror aldrig man kan bli riktigt nöjd. 


Tycker det är sjukt roligt med inredning och fastnar lätt för inredningstrender, dock är jag ju alldeles för snål för att köpa på mig en massa märkesgrejer så därför är vår lägenhet fylld med massa DIY. Kommer komma upp lite sådant här framöver så håll utkik!

Söndag

 
 
Hela gårdagens förmiddag spenderades ute i Mockis. Vi gjorde lunch och fikade över elden, promenerade och hälsade på fåren som fått massor av lamm. När vi kom dit var det ett av fåren som preciiis fått lamm (kanske 45 min innan vi kom) så vi fick se pyttesmå lamm också, supermysigt! Levi blev fast, sjöng bäbä vita lamm, försökte klättra in i hagen och var inte alls sugen på att gå därifrån efteråt hehe..
 
Såhär ser oftast våra lediga dagar ut, är vädret ok så packar vi väskorna och beger oss ut till mockis och bara är. I framtiden är drömmen att detta ska få vara vardagsmat, bo lantligt utanför stan nära till uteliv. 

Brio Sitty


Vi har varit ute efter en lättare sulkyvagn ett tag nu, speciellt en som är smidig att ta med sig på sommarens utflykter. Har hållt spaning på blocket utan speciellt lyckat resultat och allra helst velat ha en Brio sitty med ratt, dock låg det inte riktigt i vår prisklass att lägga ut 2000kr på en ny andravagn just nu.


Då hade jag vägarna föbi lekon som hade 50% på hela lekavdelningen i lördags, då såg jag att dom hade en brio sitty och frågade om det även gällde vagnar, killen i kassan hade inte så stor koll och sa att det gällde de som stod framme (egentligen gällde det bara leksaker) då var jag snabb och slog till på vagn sufflett och vagn för under 900kr. En helt ny fin vagn för halva priset händer inte, de kan ligga ute för samma pris begagnat på blocket. Hade såå tur!! Bara på lördagen hade de rabatten, egentligen gällde det inte vagnar och han glömde dessutom ta betalt för suffletten som säljs separat, win!!

För första gången på länge så VILL Levi åka vagn och nästan klättrar i vagnen själv och brunnar högt när han åker. (Tack ratten!!) Nu är vi helt klart redo för sommaren.

Nytt i sommargarderoben

Idag har jag fått påfyllning i vår/sommargarderoben av världens bästa granne som rensade sina garderober.

Det är verkligen toppen att bo vägg i vägg med vänner som alltid ställer upp, att man kan låna socker eller vad som helst eller turas om att passa barn är guld! Är så glad att vi har er💕

Nytt till Levi

I veckan har världens bästa svärmor/farmor varit i London och med sig hem hade hon en massa små söta kläder till lilleman. Tusen tack!!

Nu är hans sommargarderob så gott som klar, så nu inväntar vi bara sommarvärmen!

Tisdag


Bild från igår, dagens look behöver inte fångas på bild hehe..

Hade vääärldens stressmorgon imorse, allt som kunde gå fel gick fel och dessutom var Levi ledsen när jag lämnade honom imorse, ringde tillbaks till förskolan och fick då höra att allt var bra igen, det är oftast mycket värre för mig som lämnar han gråtandes än för honom som glömmer bort det kort därefter. Efter kaoset så träffade jag Josephine och hennes mamma när jag handlade frukost på ICA (ja det var en sån morgon, glömde tom bort att låsa lägenheten.) åkte iallafall med dem till skolan och hann i tid till nationella i engelska. Det gick lätt som en plätt och enda bekymret var att jag skrev för mycket och fick sudda hehe..

 Nu har jag åkt hem, lagat lunch, städat upp lite och ska strax rulla till gymmet innan sista lektionen! Ha en fin dag hörrni.

Kvargtips

Jag köper alltid min kvarg från ICA basic, billigast men sämst på andra sätt. Konsistensen är som en tjock creme fraiche och förpackningen är inte heller något att hänga i julgranen då den inte går att stänga tätt efter man öppnat den. 

Har kommit fram till en genial lösning på båda problemen, för det första, töm en burk i en tom matlåda(första problemet ur världen) och blanda sedan 500g kvarg med 1dl vatten(eller mer beroende på önskad konsistens) så får ni den billigaste kvargen med den där lena konsisensen i en förslutningsbar förpackning, och dessutom får man 600g kvarg istället för 500g, win win win;)
Efter man följt alla dessa steg är det bara att käka med valfritt tillbehör, mitt blir som vanligt fun light green som är sötad med stevia. Enjoy!

Måndag och lyftutbildning

Bild på mig och mitt lilla hjärta när vi åt glass i vårsolen för någon vecka sedan.

Lämnade Levi på förskolan utan problem imorse, hann knappt få av han kläderna för att han hade så bråttom in att börja leka och hälsa på alla. Efter det åkte jag hem och har ätit frukost i lugn och ro och ska nu slänga mig in i duschen innan jag beger mig iväg på utbildning. Det är en betald lyftutbildning som verkligen behövsed tanke på alla lyft som får göras dagligen. Hoppas ni andra får en trevlig dag!

Ekologiskt


Utav gårdagens handling blev majoriteten ekologisk, lite dyrare men så mycket bättre. Hade jag inte haft barn så hade jag nog inte brytt mig lika mycket men när man är så medveten som vi är idag om hur mycket annan skit som finns i "vanlig" mat så kan iallafall inte jag bara blunda och låtsass som att jag inte väljer att trycka i mitt barn en massa gifter.

 Finns listor överallt  på vad man ska prioritera att välja ekologiskt och vissa saker man borde utesluta helt.
Är fortfarande långt ifrån någon expert men fördelarna med att välja ekologiskt sammanfattas väldigt bra i en kortfilm av naturskyddsföreningen som ni kan se HÄR: http://youtu.be/ik3yCcPxmW0

Fyndshopping

Har i veckan beställt två par skor så Levi är redo inför sommaren, hans fötter växer som ogräs och han drar redan storlek 24/25 på skorna. (Barnskor ska vara 2cm för stora när man köper dem) Nu är han redo inför sommaren med nya sneakers, sandaler och stövlar.

Sneakersen beställde jag från lekmer då de hade 25% på hela sortimentet och sandalerna beställde jag idag från ellos då de har 40% på dyraste varan och det gäller även märkesvaror. Tips!! Erbjudandet gäller bara i helgen så skynda fynda;)

RSS 2.0