Vi ska bli fyra!

 
Ni som även följer mig på instagram vet redan om detta, men i september så blir vi fyra!
Detta känns fantastiskt roligt, och overkligt, fast vi gått igenom detta en gång tidigare så är det lika speciellt att känna hur det sparkar och rör sig där inne i magen.
 
Mina graviditeter har varit som natt och dag, med Levi mådde jag mycket illa, hade inga som helst besvär med värk i kroppen och var sugen på citroner. Denna gång har jag inte kräks en enda gång(!!!) men däremot haft betydligt jobbigare med foglossning och varit sugen på strips och ketchup. (Hittills)
Vi var först beräknade till 11 September men efter ultraljudet blev vi framflyttade till 17:e, så imorgon lördag är vi halvvägs igenom. Hur många har hängt med här sen förra graviditeten? Så kul att se tillbaks och läsa och jämföra.
 
 

Shelfie

Äntligen har stringhyllan fått en plats i huset också. Satte upp den i vardagsrummet igår. Har fått hjälp av Mathilda som sytt fina kuddfodral till vardagsrummet. Så nu känns det nästan komplett, där hyllan sitter nu fanns tidigare en altandörr som vi byggt igen då det även finns en i köket. Det som saknas är fönsterlister, gardinstång med gardiner och någon till lampa så är jag nöjd! Är ni sugna på att se fler bilder på huset? Har varit så dålig på att visa både före och efter bilder samt dokumentera under renoveringarna, men kan visa lite ändå om intresset finns.

Föräldrautbildning

Sitter i bilen och väntar på att träffa de som håller i föräldrautbildningen "Komet". Det är en utbildning som handlar om konflikthantering för barn mellan 3-11 år. Vi anmälde oss till denna redan i höstas då Levi gick igenom en otroligt jobbig fas där han blev utåtagerande mot andra mindre barn på förskolan. Man kände sig så hjälplös som förälder och vi testade alla tillvägagångssätt utan resultat. Då anmälde jag mig till denna utbildning men fick inget svar. Den här fasen är inte helt ovanlig i treårsåldern, och tack och lov så gick den över av sig själv. Kunde även bero på många förändringar under hösten med husflytt, att Vera flyttade in och att dagsrutinerna blev rubbde med nya jobb för min del. Iallafall så hörde de av sig från kometutbildningen nu i vår och frågade om vi fortfarande var intresserade. Jag tackade självklart ja, och hoppas på att få med mig verktyg och tankesätt inför kommande konflikter. 

Tisdag

Nyklippt kille med med lika nyklippt farmor. 
 
Idag så blev Levi hämtad av farmor på förskolan för att följa med henne till Luleå. Farmor skulle klippa sig hos Jannice (min syster, Levis moster) och eventuellt skulle Levi hinna klippas till medan farmor satt med färg i håret. Tidigare klippningar har inte allt gått vägen och han har fått alla sorters mutor för att ens sitta lite stilla, och att klippa med maskin har varit helt uteslutet. Trots att det är moster som är frisör så har han ändå vägrat. Men så idag hade det vänt helt, han ville klippa sig, satt själv i stolen (på en liten pall för barn) och surrade glatt med moster medan hon klippte med både sax och maskin. Under hela klippningen hade han också spanat in sig själv i spegeln och studerat förändringen. Farmor hade filmat en del av klippningen och det var så gulligt och roligt att se. Nu när han är nyklippt blev han verkligen en storkille.
 
Nu väntar sängen, inleder morgondagen med föräldrautbildning. Mer om detta senare. Godnatt!
 
 

Nytt till Levi

 
Ny cykeltröja till vår cylelkille. Texten på tröjan kunde inte stämma bättre, varje kväll efter förskolan vill han ut med cykeln och cykla låångt. Pappan i huset får konditionsträna på köpet för att hinna ikapp vår racer.
 
Sedan hade de erbjudande på Kappahl med deras egna mjukisbyxor för 79kr/st. Hur bra som helst och jag bunkrade upp till vår kille som dessutom växt ur massor av byxor. Köpte 110 på dessa nu, förhoppningsvis räcker de till hösten också.

I väntans tider...

Bild från februari/mars.. 
 
Har inte berättat för så många, men i februari så var vi med om en bilolycka. Vill börja med att säga att ingen kom till skada! 
 
Vi (jag och Levi) var på väg från stan och stannade för några gående vid ett övergångsställe. När vi står stilla så blir vi påkörda bakifrån, de hade börjat bromsa in men för sent. Resultatet blev det ni ser på bilden ovan, och rätt mycket måste bytas ut. Som tur är så fick varken jag eller Levi några skador eller besvär efteråt förutom chocken och en våg skuldkänslor från min sida, kände mig så usel som krockat när han var med i bilen trots att jag vet att jag agerade rätt och att det var den andra bilistens fel. 
 
Krocken skedde i februari/mars och vi har än inte fått tillbaka vår bil Då det tagit tid med beställning av delar osv. Har fått låna Arvids mammas ena bil då hon har två, men jag håller tummarna att vi ska få tillbaka våran inom närmsta veckan!

Helgen som varit

 
Denna helg har verkligen sprungit förbi. Kom hem från otroligt givande och trevliga dagar i Ö-vik samt en mellanlandning i Umeå för middag och catchup med bästis torsdagkväll. Kom hem rätt sent så gick och la mig på en gång. På fredagen så tog jag igen förlorad tid med Levi och lämnade inte på förskolan förrens efter lunch, sedan jobbade jag stängning, for hem, slängde i mig middag och for iväg till vårfesten. 
Den blev också lyckad och väldigt rolig, bortsett från att jag som skulle leda kvällen och tala var nästan helt utan röst pga förkylning.
 
Lördagen spenderades i Luleå på utbildningsdagen "Trygg församling" som handlar om hur vi kan förebygga och agera vid olika typer av övergrepp i våra församlingar, också så viktigt och intressant, tycker att alla som har någon form av ledarroll borde gå denna utbildning! 
 
Lördagkväll var jag helt slut då det varit fullt ös och jag knappt fått landa sedan jag for iväg i tisdags. Så vi tog det lugnt med lördagsgodis och familjemys i soffan. 
 
Denna söndag spenderades först på gudstjänst, sedan år vi tidig middag och for iväg med Arvids mamma och syster med familj på Leos lekland, hade en kille som somnade ovaggat ikväll.
 
Så därav den halvdåliga uppdateringen här, i veckan ska jag försöka bättra mig samt berätta något väldigt roligt som vi gått och hållt på ett tag, så stay tuned! 
 
 

Bröllopsbilder


Några bröllopsbilder jag hade sparade på telefonen, fotade av bästa Gabriella! 

Tänk att vi lyckades pricka in dagen med bästa vädret på hela sommaren, vi hade verkligen bara vågat hoppats på att det i bästa fall inte skulle regna. Tänker tillbaka på dagen och blir alldeles varm i hela kroppen, den blev verkligen över alla våra förväntningar, så mycket kärlek!


Nytt jobb

Godmorgon! Måndag, ny vecka, och för min den även nytt jobb. Fr.o.m. Denna vecka kommer jag gå in och börja jobba   50% på Hedens förskola. Har sedan uppstarten av vårterminen jobbat 15% på Hedenskolan som extra resurs och på fritids, och har genom det fått möjligheten till denna halvtid. Känns jättekul och drar igång med att jobba stängning. 

Lämnar Levi på förskolan och beger mig först till kyrkan för att jobba några timmar där. Önskar er en härlig måndag!

Söndagsfrukost


Har så länge jag kan minnas varit en frukostmänniska, älskar att kliva upp och ordna lite extra till frukosten på helgen. Som att göra scones, köpa blommor,koka ägg eller göra smoothie. Det ska kännas att det är helg och att man har tid att bara sitta och njuta av morgonen. 

Bjuder även på en bild av vår matplats, vi har både tapetserat, lagt nytt golv och målat taket i köket. (Bland annat) Köksstolarna inhandlade jag nu i vår och de kommer ifrån chilli.se, är så nöjd med dem och de är verkligen ultimata när man har småbarn, bara att torka av.
Vasen fick jag av mamma i helgen som en del av en försenad bröllopspresent, har suktat efter en sådan länge, de är så fina! 


Idag har Levi lärt sig...

Cykla!! 

Nu har vi en helnöjd kille här hemma som stolt talar om att han kan cykla själv på två hjul, vår duktiga kille! Och det går undan, det är en utmaning att hänga med när han trampar iväg i världens fart. Så mycket kul han kommer ha i sommar på sin cykel, längtar tills vi kan börja cykla till förskolan, och dra iväg på andra äventyr tillsammans.
Nytt till LeviKläder från Kappahl, allt från deras rea som dessutom var extranedsatt med 30%. Baströjorna är perfekta till vardags och förskola, och kostade 35-50kr/st. Den stickade tröjan kunde jag inte låta bli, så fin! Kostade också bara strax över hundralappen, ordinarie pris 249. Detta blir lagomt till hösten/nästa vinter. Han växer så det knakar vår kille och jag har sedan han var liten köpt kläder i växten på nedsatta priser. Hur bra som helst. 

Skorna köpte vi på Intersport, och de såg ju nästan ut som pappas, så valet blev självklart. 

Idag är också en stor dag för vår lilla kille, berättar varför senare! Påsklov


April april på er! Tiden bara springer förbi. Vi har tagit påsklov hela denna veckan och tog igår vårt pick och pack och drog till mormor tom imorgon. Medan vi är borta passar pappan på att greja i huset i lugn och ro.

Har haft mysiga dagar här med både mat och shopping, har även passat på att låna mammas badkar, kan nog vara det jag saknar mest från lägenheten. 
Fyndade massor på stan igår, hittade endel fint till Levi i växten och även nya sneakers till honom nu inför våren, självklart ville han ha lika som pappa😉

 Har även varit ut med mamma på stan idag och fått lite bröllopspresenter i efterskott. Visar imorgon! 

Nu ska jag fortsätta glo på leta dance och sedan se senaste avsnittet greys.


RSS 2.0